Predstavljanje knjige "Blesimetar treći"

Kolokviji Centra za znanstvene informacije IRB-a
Datum: 2022-03-10 16:00 - 17:00

Venue:  Institut Ruđer Bošković, dvorana 1. krila

150. kolokvij Centra za znanstvene informacije

Saša Ceci, Institut Ruđer Bošković
BLESIMETAR TREĆI
- predstavljanje knjige -

"Svjetlo na kraju tunela smo mi" je treći dio trilogije u kojoj je naš ruđerovac Saša Ceci zapisivao svoja znanstveno-popularna promišljanja o raznim prirodnim fenomenima, poput navodno znanstveno nemogućeg leta bumbara, ili broja duginih boja, ili pak razlozima za plavetnilo neba i modrost mora. Osim fizike i drugih prirodnih znanosti, posvetio se i brojnim šašavim teorijama – od uvjerenja da do leta i boravka američkih astronauta na Mjesecu nikad nije došlo, do vjerovanja da 5G mobilne mreže nekako izazivaju ili barem pooljno utječu na epidemiju koronavirusa. Osim prirodoznanstvenih objašnjenja i tumačenja, knjiga sadrži i brojne društveno-humanističke osvrte u kojima se nastavlja potraga za odgovorom na pitanje koja je uloga znanstvenika u društvu, naročito ovom našem duboko uronjenom u teorije zavjere i lažne vijesti. Knjiga obiluje njegovim autorskim fotografijama u crno-bijeloj tehnici te vrlo osobnim dijelovima u kojima otkriva sve svoje tajne – od brojnih trikova popularizacije znanosti, do nešto dublje intime.

O knjizi će govoriti Saša Ceci i gost iznenađenja.

Na kolokviju neće biti moguća kupnja knjige, ali svi koji žele kupiti knjigu po promotivnoj cijeni u sljedećih tjedan dana (do kolokvija) mogu se za detaljnije informacije javiti direktno izdavaču Ivanu Kraljeviću na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Potpisivanja knjige će biti pa svakako ponesite svoj primjerak :-)

----------

Saša Ceci je viši znanstveni suradnik u Zavodu za eksperimentalnu fiziku IRB-a, bavi se hadronskom fizikom i fizikom elementarnih čestica, a sve više je aktivan u projektima popularizacije znanosti na kojima je Institut Ruđer Bošković znanstveni partner. S još troje kolega autor je i voditelj znanstveno-popularne emisije “Treći element” na HRT-u te jedan od organizatora mjesečne manifestacije “Skeptici u pubu”.

----------------------

Kolokvij će se održati "u živo" na IRB-u u dvorani 1. krila (Krilo Ivana Supeka) - u dvoranu može maksimalno 27 sudionika!! - Tko prvi dođe, njegovo mjesto :)

Prijenos putem Zooma:
Vrijeme: četvrtak, 10. ožujka 2022. u 16:00h

Join Zoom Meeting:
https://zoom.us/j/98264180812?pwd=b3hpWXd0cUFRNUlXY3BPUDM3MWVvZz09
Meeting ID: : 982 6418 0812
Passcode: 617638

 

 

 

Email
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Svi datumi


  • 2022-03-10 16:00 - 17:00